Wie is Wie
Image default
Electronica en Computers

QR Code de voorloper van de barcode

QR Code de voorloper van de barcode

Veel mensen vragen zich af :’’Kan ik zelf een barcode printen’’? KBA Metronic heeft een groot scala printers die het printen van een eigen barcode mogelijk maakt. Heel veel mensen denken dat dit heel lastig is om te doen maar dit valt heel erg mee. Als je gebruik maakt van een speciaal programma kan je heel makkelijk eigen barcodes maken zonder daar heel veel moeite voor te doen. De basis van een goede barcode is dat je altijd eerst kijk bij wat voor product/dienst de code behoort, op basis daarvan ga je een unieke barcode opstellen.

De QR code printer zorgt er vanaf nu voor dat je zelf een QR code kunt uitprinten voor een bepaald product waar je het nodig voor dient te hebben.

QR code is eigenlijk de voorloper van de welbekende barcode die iedereen wel kent, je komt deze barcodes bijna elke dag wel tegen tijdens een bezoek aan de supermarkt en/of op producten die je zelf in huis hebt. Het doel van een QR code is dat mensen deze gaan scannen met hun smartphone of tablet. Wanneer mensen deze code scannen worden zij doorverbonden naar een bepaalde pagina op hun telefoon of tablet waar informatie staat van het bedrijf of bijvoorbeeld informatie staat over een bepaald evenement wat in de toekomst plaatsvind. De QR is niet echt een groot succes, veel mensen hebben geen zin om deze code te scannen, zij vinden dit te lang duren of willen gewoon zelf naar informatie zoeken van een product of evenement.  In Europa maakt net aan 10 % gebruik van de QR code techniek, hier valt dus nog veel progressie te boeken. Of de QR nog lang zal bestaan is nog maar de vraag, ik denk persoonlijk dat er binnen nu en twee jaar een techniek ontwikkeld is die veel beter en effectiever werkt.

Bezoek de website voor meer informatie : QR Code de voorloper van de barcode