Wie is Wie
Image default
Winkelen

Onvervalste zilveren sieraden

Het gebruik van zilver om sieraden van te maken bestaat al een behoorlijke lange tijd. En ondanks het feit dat de methoden van goudsmeden tot op zekere hoogte door de jaren heen zijn veranderd. Ten aanzien van de kwaliteit en details is dat zeker niet het geval. Zilveren sieraden waren in het verleden alleen voor die mensen weggelegd die zeer welvarend waren, er waren maar weinig mensen die een zilveren sieraad konden betalen. Tegenwoordig zijn zilveren sieraden veel beter te betalen en hoeft men niet perse gefortuneerd te zijn om een aantal zilveren sieraden in de kast te hebben liggen.

Het zilver waar onze zilveren sieraden van gemaakt worden, wordt geproduceerd uit het metaal zilver. Vervolgens wordt het met andere metalen samengevoegd om er kwalitatief en sterk zilver van te maken. Puur zilver is uiterst buigzaam en het zilveren sieraad zou zijn vorm niet behouden als het niet met andere metalen gemengd zou zijn. Het metaal dat het meest met zilver wordt gemengd om het sterk te maken en om het stevigheid te geven is koper.  

Alle zilveren sieraden die van echt zilver zijn gemaakt, zijn verplicht om te worden gestempeld door een waarborginstelling. Vaak is het sieraad gestempeld met .925, dit verwijst naar de verhouding tussen het pure zilver en het koper (of een ander metaal). Bij deze verhouding bestaat het zilver voor 92,5% uit puur zilver en voor het overige deel uit koper.

Wil je je zilveren sieraden voor een lange tijd mooi houden, houd ze dan weg van agressieve en bijtende stoffen zoals aceton, bleek en ammoniak. Deze middelen kun zilveren sieraden onherstelbare schade aanbrengen. Het gebruik van professionele reinigers voor sieraden zijn prima mits bovengenoemde agressieven en bijtende middelen er maar niet in zitten. Mocht je sieraad worden aangetast door natuurlijke oxidatie, dan kun je deze ook poetsen met een zachte zilverdoek. Op die manier blijven je zilveren sieraden glanzen en kunnen ze jarenlang mee.

https://www.wereldsejuwelen.nl