Wie is Wie
Image default
Dienstverlening

Metaal bewerken

Metaal bewerken is een kunst op zich en wanneer dit goed gebeurt kan het heel lang mee. Een veel gebruikte metaal is roestvaste staal, dat ook wel onder de afkorting rvs gaat.

 

De rvs laten bewerken

 

Wanneer je rvs koopt is dit vaak onbewerkt en kwetsbaar. Je kunt het rvs op verschillende manieren laten bewerken en afwerken, maar je kunt het ook zelf proberen. Het laatste raad ik niet aan tenzij je zelf een vakman bent. Zoals het bewerken en afwerken van hout, vereist het bewerken en afwerken van metaal ook kennis en ervaring. Je kunt meestal ook het rvs laten bewerken en afwerken bij het bedrijf waar je het koopt, dit kost natuurlijk wel extra geld.

 

Hierbij raad ik aan om rond te kijken en wat offertes aan te vragen, want er zijn zeker bedrijven dat het beter en goedkoper kunnen doen. Het is een heel competitieve veld, waar elke bedrijf zijn best doet om de beste zijn en hiervan kun je profiteren.

 

De rvs laten slijpen

 

De rvs laten slijpen voor een mooie afwerking is een hele populaire keuzen. De rvs slijpen gebeurt meestal automatisch door machines en computers, waarbij er geen mensen aan te pas komen. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om het te laten doen, door een bedrijf dat dit handmatig doet. Handmatig slijpen levert een veel beter resultaat op, maar het is wel duurder. Het is dus maar net wat de voorkeur heeft bij jou.

 

Laten borstelen

 

Borstelen van de rvs is ook een populaire keuzen en word ook vaak gedaan. Het is erg populair voor zowel nieuwe als oude rvs. Dit is omdat je met rvs borstelen makkelijk beschadiging weg kan laten halen en toekomstige beschadiging, zoals krassen zullen niet goed te zien zijn. Dit komt door de lijn patroon op de rvs, dat door het borstelen word veroorzaakt. Ook het borstelen kan een volledig geautomatiseerde systeem zijn, dat efficiënt en snel is, waardoor het goedkoper is. Het kan ook met de hand gebeuren, wat natuurlijk betere resultaten oplevert, maar het zal wel duurder zijn.

 

Het is in beide gevallen dus je eigen persoonlijk voorkeur en waarvoor de rvs bedoelt is. Als het ergens word geplaatst dat goed zichtbaar is, is het natuurlijk verstandiger om voor een mooier resultaat te gaan ook al is het iets duurder. Dit is dan het laten afwerken met de hand en om het net een beetje extra te geven, kun je het ook laten polijsten met hoogglans.

https://vangeenen.nl