Wie is Wie
Image default
Aanbiedingen

Last van opstijgend vocht?

Last van opstijgend vocht?

Enkele jaren geleden kocht ik een oudere, charmante en karaktervolle woning in een leuke buurt. De woning had al een heel leven achter de rug maar dat sprak me net aan, en ik dacht niet na over mogelijke gebreken of problemen die zich zouden kunnen voordoen. Een tijdje geleden merkte ik echter dat enkele muren er vochtig bijstonden. Ik zag een duidelijk kleurverschil optreden en de muren voelden klam aan. Het vocht trok duidelijk van beneden naar boven en omdat ik dit probleem niet uit de hand wilde laten lopen, ging ik op zoek naar een oplossing. Ik kwam al snel terecht bij Aldiva Works.

 

 

Op hun website vond ik meteen nuttige informatie en ik nam contact op om mijn probleem uit te leggen. Een medewerker vertelde me dat opstijgend vocht relatief eenvoudig kan behandeld worden, mits het vochtprobleem op de juiste manier zou aangepakt worden. Door het onder lage druk injecteren van een vochtwerend vloeistof via boorgaten in de onderkant van de muur, zouden de bakstenen verzadigd worden en zou het vocht niet langer kunnen doordringen in de muur. Zo worden de poriën van de bakstenen waterdicht en ontstaat er een vochtwerende laag. Om de injecties zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren kwam iemand van Aldiva Works ter plaatse om eerst te analyseren vanwaar het vocht afkomstig was. Op basis daarvan wordt dan een werkplan opgesteld om het probleem definitief van de baan te helpen. Dankzij dit vakwerk kan ik binnenkort terug genieten van een langdurig droge woning en krijgt opstijgend vocht geen kans meer!

Bezoek de website voor meer informatie : Last van opstijgend vocht?