Wie is Wie
Image default
Woning en Tuin

Houten vloer kopen? 5 tips!

Houten vloer kopen? 5 tips!

Wanneer u van plan bent om een houten vloer te kopen, is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. We bespreken hieronder een aantal handige tips!

 

Een houten vloer kopen, waar moet u op letten?

 

CBW

Verstandig is om een houten vloer altijd te kopen bij een gerenommeerde organisatie die is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). U bent er zo zeker van dat wanneer er iets mankeert met de vloer of deze gebreken vertoont, u kunt terugvallen op de garantie.

 

Ondervloer

Bij uw vloer leggen is het van belang ook een juiste ondervloer te plaatsen. De ondervloer dient stabiel, droog en vlak te zijn. Als de ondervloer aan deze punten voldoet kan er een houten vloer overheen worden gelegd.

 

Onderlaag van isolerend materiaal

Om warmte beter binnen te houden, vocht tegen te houden en om geluid te dempen, is het aan te raden om een isolerende onderlaag te plaatsen.

 

Janka hardheid

Met Janka wordt de hardheid van een houtsoort uitgedrukt. Om precies te zijn, wordt hiermee de kracht in kilogram bedoeld die nodig is om een stalen gladde bol met een doorsnede van 11,824 millimeter halverwege in het hout te drukken. Door een inschatting te maken van hoe intensief de vloer gebruikt zal worden, kan gemakkelijk de gewenste kwaliteit en hardheid van de vloer worden bepaald.

 

Ventilatie

Het is verstandig om te checken of er voldoende ventilatie onder de vloer is. Het hout van de vloer kan namelijk na een tijdje gaan rotten wanneer er op een begane grond een houten vloer wordt gelegd waarbij niet voldoende geventileerd kan worden.

 

Bonus tip: koop extra hout

Het is aan te raden om net wat meer hout te kopen dan u daadwerkelijk gaat leggen. Tijdens het leggen van een houten vloer zullen bepaalde delen namelijk onbruikbaar worden, het zogenaamd restafval. Ook is dit verstandig in verband met eventuele toekomstige reparaties. U wilt in zo’n geval natuurlijk wel een zelfde stuk hout gebruiken.

Bezoek de website voor meer informatie : Houten vloer kopen? 5 tips!