Wie is Wie
Image default
Woning en Tuin

Een Jacuzzi tijdens de winter gebruiken

Het is alweer november en de dagen worden alsmaar kouder en korter. Er is daarom dan ook niets lekkerder om te genieten in uw eigen Jacuzzi waarin u kunt liggen of zitten en kunt genieten van de heerlijk warme temperatuur. Hoewel veel mensen een spa zien als een luxeproduct, biedt het vele andere voordelen die zowel uw geest als uw lichaam goed doen.

In 1956 ontdekte meneer Roy Jacuzzi dat een warm bad gevuld met lucht- en waterstromen een positief effect had op de reumaklachten van zijn zoontje. De massage die dit bad gaf werd een direct succes en werd verder doorverkocht aan ziekenhuizen en scholen.

Niet alleen verhelpt een Jacuzzi reumatische klachten maar de hydromassage van een spa blijkt ook nog eens goed te zijn tegen hoofdpijn, gewrichtspijn of rug-, nek- en schouderklachten. De reden dat een Jacuzzi deze werking heeft op het lichaam komt omdat het water op een zelf gekozen temperatuur kan worden ingesteld (meestal t/m 40 graden Celcius) en tientallen jets met een krachtige waterstraal het lichaam masseren. Hierdoor ontspannen uw spieren en wordt de bloedcirculatie verhoogd. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat er meer zuurstofrijk bloed terecht komt bij blessures en hierdoor sneller geneest.

Een bubbelbad of Jacuzzi is dus een heerlijke luxe in de wintermaanden wanneer het sneeuwt en koud is, maar het geeft ook een mentale en fysieke boost.

https://www.sunspabenelux.nl