Wie is Wie
Image default
Gezondheid

De trend van superfoods

De trend van superfoods

De laatste jaren zijn de superfoods in opmars, maar wat zijn dit nou eigenlijk? En wat doen ze? Om te beginnen gaan we maar eens uiteenzetten wat superfoods nu eigenlijk zijn. Superfoods zijn niets meer en niets minder dan 100% natuurlijke voedingsmiddelen die ontzettend goed voor de gezond zijn. Niet ieder natuurlijk voedingsmiddel valt onder de noemer superfoods, daarvoor moet het nog aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het voedingsmiddel minstens 12 eigenschappen hebben die te maken hebben met de gezondheid, bijvoorbeeld de vitamine, mineralen en oxidanten die terug te vinden zijn in superfoods.

Sinds 2007 mag niet meer op ieder pakje superfoods neer worden gezet, dit omdat veel supermarkten ook geneigd zijn om dit etiket op nog veel meer voedingsmiddelen te plakken. Hierdoor lopen consumenten een verhoogd risico om ongezond eten te kopen, zonder dat zij dit als ongezond zien.

Om dit etiket op een artikel te mogen plakken, dient er eerst een onderzoek te worden gedaan naar alle positieve eigenschappen. Als er meer dan 12 aanwezig zijn, valt het onder de noemer superfoods.

Enkele voorbeelden van superfoods zijn acai bessen en goji bessen. Er zijn nog wel meer superfoods te vinden, maar dit zijn de bekendste en dus ook de meest gebruikte superfoods. Deze twee voedingsmiddelen kunnen in verschillende gerechten gebruikt worden en kunnen nog lekker zijn ook.

Kortom, wil je gezond eten. Eet dan veel superfoods, maar let wel op. Niet ieder natuurlijk voedingsmiddel is een superfoods. Door supermarkten wordt hier veel mee gesjoemeld.

Bezoek de website voor meer informatie : De trend van superfoods