Wie is Wie
Image default
Hobby en vrije tijd

De multicopter gaat een steeds grotere rol spelen in de toekomst

De multicopter gaat een steeds grotere rol spelen in de toekomst

Een multicopter is een onbemand vliegtuig en werd vroeger met name ingezet bij de politie of als wapen tijdens de Amerikaanse oorlog. De politie zet vaak nog steeds een drone in bij grootschalige evenementen of bij het volgen van verdachten. Een multicopter is zo stil dat je bijna niet door hebt dat je in de gaten wordt gehouden. Een drone kan soms wel uren of dagen in de lucht blijven hangen en is snel en eenvoudig vanaf de grond te besturen. Daarnaast worden drones ook nog steeds ingezet in landen zoals Jemen en Pakistan om verdachte zaken en locaties op te sporen die te maken hebben met terrorisme. Vanaf een afstand worden deze drones bestuurd en wordt er gekeken of er maatregelen genomen moeten worden bij bepaalde situaties.

 

Tegenwoordig worden deze multicopters ook steeds meer gekocht door consumenten en bedrijven. Bedrijven gebruiken deze multicopter voornamelijk voor het beveiligen van het pand of het maken van foto’s en video’s van het pand vanuit de lucht. De consument gebruikt deze drone vooral voor privé doeleinden zoals het maken van leuke beelden en video’s. Met name op vakantiebestemmingen is een drone een leuke manier om vanuit de lucht een foto te maken van het hele gezin. De meeste drones beschikken namelijk over haarscherpe camera’s.

 

In Nederland spreken we ook wel eens van het woord droon. Droon of drone betekent in het Engels ‘mannetjesbij’. Ook worden drones vaak UAV genoemd. Dit is een afkorting van Unmanned Aerial Vehicle. Nu de drones ook steeds vaker worden gebruikt door consumenten en bedrijven, zullen deze onbemande vliegtuigen in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen.

Bezoek de website voor meer informatie : De multicopter gaat een steeds grotere rol spelen in de toekomst