Wie is Wie
Image default
Auto

Bedrijfswagen leasen

Bedrijfswagen leasen

bedrijfswagen leasen

een bedrijfswagen leasen doet u normaal gesproken in functie van uw bedrijf. U rijdt zelf in de wagen, of u hebt meerdere leaseauto’s in uw wagenpark omdat ook de werknemers een auto van de zaak hebben. Tot zo ver niets aan de hand, daar is een bedrijfswagen lease namelijk exact voor bedoeld. Toch kan het voorkomen dat een werkenemr vraagt of hij zijn leaseauto mag meenemen als hij bij uw onderneming vertrekt en ergens anders gaat werken. In overleg kunnen u en de werknemer overeenkomen dat hij de leaseauto inderdaad mag overnemen. Is dat besluit genomen dan komt er een rechtshandeling tot stand tussen u en de werknemer die de leaseauto overneemt omdat de werknemer de auto dan koopt.

Waar moet u rekening mee houden als een werknemer een leaseauto overneemt?
Als u en een werknemer samen besluiten dat de werknemer de leaseauto over mag nemen bij een vertrek uit uw ondernemer zijn er enkele regels die u in acht moet nemen. Ten eerste maakt u een afspraak over de prijs waartegen de leaseauto wordt verkocht. Die prijs mag net zo hoog of zo laag zijn als u met uw werknemer overeenkomt. Wel zijn er fiscale regels als de auto wordt verkocht onder de normale prijs. De wet zegt hierover dat een normale prijs de waarde is die gebruikelijk is in het economische verkeer. Dus de prijs die u ook zou vragen als u een auto aan een onbekende zou verkopen. De regels die spelen als een auto onder de fiscale waarde wordt verkocht schrijven voor dat het verschil tussen de economische waarde moet u naar de prijslijsten voor gebruikte auto’s bekijken. Een voorbeeld hiervan is de BOVAG-gids.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u kijken op de website van Autoleasecentrale en als u een offerte wilt opvragen dan is dat ook mogelijk bij ons op de website.

Bezoek de website voor meer informatie : Bedrijfswagen leasen